AUDUN MYSKJA

DEN MUSIKALSKE LEGEN

Senter for livshjelp ligger i Totenvika på Toten. Her praktiserer han sin overbevisning: Integrert medisin for menneskelig vekst og bedre helse. I over 30 år har han forent tradisjonell legevitenskap med den spirituelle. Musikkterapi, healing og praktiske øvelser er naturlige verktøy for Audun Myskja.

Han ble i 2009 tildelt  "Brobyggerprisen Fritt Helsevalg", som er en utmerkelse som tildeles personer, institusjoner eller organisasjoner som i særlig grad utøver eller fremmer utøvelse av et intigrert og helhetlig helsetlbud, med det beste fra både alternativ- og skolemedisin, med fokus på forbukerne.

Han er også Æresmedlem i Nætverk for spirituelt orienterede læger. (Danmark)

Audun Myskja har gitt ut en rekke bøker og mange CD'er.  Han er en spennende og morsom foredragsholder.  Han kan virkelig kunsten med å holde sitt "publikum i ånde".  

Han er en meget etterspurt foredragsholder, så vi er stolte over at han kunne finne tid til igjen å være med oss på Venabu.   Så vi ønsker han hjertelig velkommen ❤

AUDUN DELER RAUST

På årests festival vil Audun gi oss to miniseminarer tirsdag 13.06.    Audun er en person med bred og rik erfaring som deler raust med oss.  Vi er så heldige å hatt han med mange ganger. Til tross for dette har han alltid mye nytt og spennende å by på. Så den mannen bør du ikke gå glipp av. På formiddagen vil han snakke om den nye boken sin, som vil vise hvordan du kan møte følelsesmessige utfordringer, tankesurr, stress eller følelsen av å bli invadert. Det gjelder å få tak i ditt indre potensial.  Under foredragene legger alltid Audun inn øvelser som bla kan styrke deg og imunforsvaret ditt. Foredraget viser deg hvordan du kan:

* finne tilbake til balansen når du har mistet troen

* bruke pust for å finne din indre styrke

* forbedre fokus og konsentrasjon

* bli sterkere og mer stabil, både psykisk og fysisk

* bryte negative tankemønstre

* beholde sinnsro når det koker rundt deg

* få tilgang til ressursene dine

* oppdage dybdene i deg selv gjennom indre stillhet

* finne indre ro, både i øyseblikket og over tid.

 Dette må du ikke gå glipp av.

Tittelen på boken er "Meditasjon - veien til selv".

UNGDOMSSKILDEN

Det beste i livet gjenstår

Legen Audun Myskjas budskap i denne boken Ungdomskilden er at det er mye vi kan gjøre selv for å holde oss unge og friske – uansett om vi er 30 eller 90. Det er nemlig aldri for sent!

Hvordan ønsker du å være når du blir eldre? Klar, vital, aktiv, klok? Det finnes mye du kan gjøre for å øke dine egne muligheter for å bli nettopp slik. Audun Myskja viser deg hvordan du kan forebygge demens og aldring og holde deg frisk og vital langt opp i årene.

Boken bygger på forskningsresultater og hans egne observasjoner som lege. Myskja har intervjuet en rekke mennesker som har beholdt sin livskvalitet oppsiktsvekkende lenge, og han har funnet noen fellestrekk.

Følg programmet for styrke, fleksibilitet og balanse samt en rekke andre øvelser som styrker helsen. Ved å bruke den kunnskapen du får i denne boka, kan du ta de riktige valgene nå og sørge for at årene som kommer blir gode.

AUDUNS EGEN HISTORIE:

Å gå til legen er ikke som å kjøpe bil. Vi trenger å bli møtt, sett og hørt — jeg ønsker meg kalls-tanken tilbake: At det å arbeide med menneskers sykdom faktisk er et kall, en oppgave og et privilegium.

Selv ble han kallet en natt da han var 21 år. En lumsk sykdom hadde herjet ham lenge. Han hadde vandret i sykehuskorridorer, men var bare blitt verre. Nå hadde han sluttet å spise, og kjente at livet ebbet. Der lå han, i et mørkt rom i Irland uten omsorgen fra sine nærmeste, og trodde det var slutten.

Rommet ble gradvis lysere, som en soloppgang. Så kom en skikkelse som ordløst kommuniserte til meg. Skikkelsen viste meg at livet mitt de siste årene hadde vært en vei mot døden. Og et tablå der jeg så meg selv som lege. Der og da visste jeg det: Det eneste som kunne romme meg, var å bli lege og spirituell helbreder.

Og Audun ble frisk.  Hvordan forklarer du det?  At jeg fant en kjerneidé for livet mitt, og at jeg fant metodene. Har du det, kan du finne helbred.

Tidlig i 20-årene var Audun blitt tilbudt uføretrygd, nå begynte han å jobbe både dobbelt og trippelt. Han studerte medisin på dagtid og lærte det tradisjonelle. På kveldstid tok han imot pasienter i det mer spirituelle.

Hybelverten min ryddet et rom på loftet. Hun hadde mange venner, og før jeg visste ordet av det, strømmet pasientene til.

Men Audun holdt praksisen hemmelig for medstudenter og forelesere. Helt til nå.

ALTERNATIV MEDISIN - ET SUPPLEMENT:

Det er utfordrende å kombinere skolemedisin og alternative tanker.

Fordi det har vært og fortsatt er så anstøtelig. Jeg er blitt angrepet både personlig og faglig til tross for at jeg har den dypeste respekt for helsevesenet.

Fortsatt betraktes alternativ medisin som suggesjon og en trussel. Og det påstås at pasientene blir lurt. Jeg ser det alternative som et supplement, sier Audun.

Derfor finner du både blodtrykksmåler og gitar på legekontoret hans. For der vanlige verktøy må gi tapt, kan ofte musikk trigge helbred, mener han.

– Musikk kommuniserer der språket må gi tapt, og musikk vekker positive minner. Det er fantastisk å se, sier Audun og reiser seg.

– Først subber man sånn, sier han med små, lute skritt.

– Men så — med musikk — spretter man rundt, og viser det med en rask snurr og bakspark.

Å bli møtt med respekt er viktig.

Det siste tiåret har interessen for alternativ medisin eksplodert. «Fordi alternative behandlere gir tid og omsorg,» er den vanlige forklaringen fra det etablerte helsevesenet, ifølge Audun.

– Men det tror jeg ikke på. Jeg har sett uendelig mye omsorg på sykehus, ikke minst fra sykepleiere. Pasientenes forklaring er: De oppsøker alternative terapier fordi det virker. Og jeg er sikker på at fremtidens medisin omfatter både legevitenskap og det beste fra alternative metoder — med omsorgen for mennesket i sentrum.

I Myskjas bok «Finn din indre kraft» beskriver han seg selv som et barn som ikke passet inn. Han ble kalt «vanskelig», og han lurte på om det kanskje stemte.

I dag ser han det annerledes.

– Jeg var en drømmer som ikke følte meg hjemme. I dag ser vi mange slike barn, som løper i korridorene, støyende, eller som sitter stille i en krok. Jeg tror mange av disse barna trenger åpne spørsmål: Hvem er du, hva vil du?

– Å bli møtt — er det ikke det det handler om? Jeg blir knust dersom pasienter sier: «Du virket stressa da jeg var hos deg, jeg følte meg ikke møtt.» Å jobbe med mennesker er å være i livspulsen, det er det heftigste. Å være jagerflyger blir bleikt i forhold. Tenk hvilket privilegium jeg har i selskapslivet: Folk snakker til meg om det som går rett til kjernen. Om sine nærmeste, om liv, glede, sorg og død.

Han griper ofte en bolle av 12 edle metaller samt en spillepinne. Det skal bli kraft og helbred: Bollen er et urgammelt verktøy for å stilne tankesurr og negativitet. Toner, bevegelser, lytting innover.

– Det finnes mange veier til vår indre kraft, mener Audun Myskja.

BØKER, CDÈR OG ANNEN INFORMASJON:

Audun Myskja har gitt ut mange bøker.  Han kommer gjerne med en ny spennende bok en gang i året.  Blant dem "Finn din indre kraft"  og  "Sannheten om mat" og "Jeg skulle sagt jeg elsker deg".

Han har også utgitt en rekke meditasjons CD'er, samt instruksjons- DVD'er, eksempelvis  "Use it, don`t lose it".  Med øvelser for selvhelbredelse.

Han vil ha med signerte (og velsignede!) eksemplarer for salg under foredraget.

Sjekk opp Senter for livshjelp, og Audun Myskjas facebookside.

Jeg skulle ha sagt jeg elsker deg.

Sannheten om mat.

Hva kan vi vente oss neste gang?

Hjertet husker det hodet glemmer.

Ungdomskilden.

Sannheten om mat.

Leve med kreft.

Kunsten å dø.

Helbred deg selv.

Den musiske medisin.

"Den m

Finn din indre kraft.

På vei mot intrigert medisin.

Kampen om håpet.

Den siste song.

Blåbær.

Hjertet mitt har ikke demens.

Blomstermedisin.

Aloe Vera.

Her har Audun nettopp mottatt sitt "Hjerte" på festivalen i 2014 som takk for den flotte stunden han ga oss som foredragsholder ❤

Her mottar Audun sin velfortjente gave, et nydelig "Hjerte" på en platting for sitt bidrag i 2015.  Takk til deg ❤

KARMA

På festivalen i 2018 vil Audun Myskja snakke om karma.  Et spennende tema som vi alle er opptatt av.

Litt om Karma:

Karma (Sanskrit: कर्म kárma , kárman- «gjerning», «handling», «utførelse»; Pali: kamma) betegner filosofien rundt handling, gjerning og kausalitet i indiske religioner. Karma er innen visse religioner og åndelige lærer den virkning som handlinger har på ens nåværende og senere liv. Denne læren spiller en stor rolle i alle indiske religioner, for eksempel hinduisme, jainisme, sikhisme og buddhisme. Karma er etter hinduisk tro årsakene bak menneskets plass i livet. De handlingene et menneske gjør i dette livet, vil være med å bestemme hvordan det skal gå i det neste liv. Det er først og fremst motivet bak handlingen og selve handlingen som er det viktige. Motivene bak alt vi gjør, skaper enten god eller dårlig karma. Tanken om at karma opprettholder liv er i Upanishadene kombinert med tanken om gjenfødelse/reinkarnasjon. De handlingene et menneske gjør i dette livet, vil være med å bestemme hvordan det skal gå i det neste. Den amerikanske komiserien My name is Earl er basert på dette konseptet. Buddhistisk karma skiller seg fra hinduistisk karma i det at resultatene av handlingene kommer med en gang, her og nå. Der man i hinduismen snakker om at handlingene (både gode og dårlige) regnes sammen etter ett liv før det avgjøres hva vedkommende skal gjenfødes til, kan man i buddhismen snakke om noe mer liknende en naturlov. Alle handlinger – det være seg seg aktive handlinger, valgt passivitet eller tanker – setter fra seg karmiske spor i bevisstheten. Disse sporene vil påvirke alle dine fremtidige tanker og handlinger. Men alle kan bryte ut av dette mekaniske handlingsmønsteret. Man kan til en hver tid ta aktiv stilling i sine valg. Om man klarer å fullstendig bryte løs fra den karmiske mekanikken, når man det stadiet som i buddhismen kalles opplysning, Nirvana og Moksha i hinduismen. 

H.J.Brinks 16.07.2019 12:41

Hørtes spennende ut. Tror Audun på Karma ? Jeg forsto at han er personlig kristen. Er det rett forstått ?

Nyeste kommentarer

30.06 | 09:10

Jeg vil gjerne være med i gruppen

15.02 | 19:34

Du er velkommen til å melde deg på. Bare ta kontakt på mail hjertetreff.bo...

15.02 | 18:40

Jeg ville elske at blive med

18.11 | 23:29

Hei Grete