HANNE KRISTIN ROHDE

Hanne Kristin jobbet i politiet i 25 år, de 5 første årene som politiadvokat, de siste 20 årene som leder. I 11 av disse årene i toppledersjiktet; fra 2008-2014 som politiinspektør og leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo Politidistrikt.

Hun er utdannet jurist.

Hanne Kristin ble kåret av Aftenposten til Årets Osloborger i 2010, i 2011 ble hun nominert til Årets navn i VG og samme år kåret til Årets råeste kvinne over 40 av bladet Alt for damene. I 2014 kåret damebladet Tara henne som tredje modigste kvinne 2014.

I 2013 startet hun for alvor som foredragsholder. Hun byr på erfaringsforedrag som frembringer latter og tårer, og får svært gode tilbakemeldinger. Som denne:

– Hanne Kristin, du et fyrverkeri! Foredraget var inspirerende, godt forberedt og tilpasset vår virkelighet! Når kollegaer snakker om ditt foredrag, får de alle et smil rundt munnen! Du har inspirert oss til å utføre bedre lederskap i hverdagen!
Økonomi- og HR-leder Ivar Wesetvik,
Etat for bygg og eiendom, Bergen kommune

I 2014 startet for alvor karrieren som forfatter, og hun har på få år blitt en av de mestselgende krimforfatterne i Norge, både for voksne og barn/unge.

I 2016 gikk hun inn som en del av ekspertpanelet i TV2s suksess-serie Åsted Norge, hvor hun sluttet i januar 2022.

Her er hennes egen beskrivelse av noe av det som driver henne i hverdagen:
”Tjuefem år i politiet, ble det gitt. Etter et langt jus-studium ved Universitetet i Oslo, kvelende forretningsjus og tvil i kjølvannet av det aller tørreste: Orker jeg å gjennomføre dette? Så- mellom to permer dukket strafferetten endelig opp i pensum. Og straffeprosess. Det begynte å krible. Starten på en lang og svinaktig spennende karriere i politiet ble unnfanget. Men det visste jeg ikke da.
Da jeg var 11 år leste jeg en novelle om en advokat som briljerte i retten. Han bare fiksa det. Den sleipeste klienten ble frikjent. Og jeg ble frelst. Stjerneadvokat ble satt på blokka. Sånn ville jeg bli. Men dette var før jeg ble uvenn med alle paragrafene.
Det var bare det at jeg var ikke god nok. I hvert fall ikke til å bli stjerneadvokat…Og minst like viktig: Jeg var ikke god nok til å trives.

Så her kommer det første erfaringsrådet: Kjenn din kraft. Din sjel. Spør deg selv flere ganger i året: Trives jeg? Puster jeg? Kan jeg være her uten å bli helt slått ut?

Takket være daværende politimester Willy Haugli søkte jeg lederstilling. Og traff innertier. Her kunne jeg vokse og trives. Det betyr ikke at jeg var god da jeg begynte. Jeg hadde ingen ledererfaring, heller ingen formalkompetanse. Jeg ble bokstavelig talt kastet ut i det uten livbøye, uten mentor, uten noe annet enn en eventyrlig nysgjerrighet på hva ledelse egentlig burde være. Søker du lederskap må du innstille deg på å være en læringssvamp resten av lederkarrieren. Du blir aldri utlært. Fordi lederskap handler om mennesker, mental berøring og tillit…og uendelig mye mer.
Jeg ble leder første gang 1.1.1994 og var leder fram til jeg sa opp i politiet 1.10.2014. Hver eneste dag lærte jeg noe. Fordi jeg ville.
Klimakriser, verdensledere som hetser sine ansatte offentlig, barn som er redde for fremtiden… Undersøkelser fra Nederland og England som viser at en svært lav prosentandel av mennesker i arbeid finner sitt eget arbeid meningsfylt…
Det er ikke vanskelig å fokusere negativt. Likevel har jeg beholdt troen på menneskets og sjelens samlende kraft. Joralf Gjerstad snakker om Den Gode Kraften som bor i ethvert menneske. Jeg er ikke i tvil om at han har rett. Som leder gjennom 20 år evnet jeg heldigvis å forstå betydningen av å være nysgjerrig på hvordan et annet menneske har det.

Mitt mål er at jeg klarer å gi minst et menneske selve godfølelsen hver eneste dag, som privatperson, forfatter eller foredragsholder.

På festivalen onsdag den 15.06 vil foredraget hennes baseres mye på de temaene som hun skriver om i boken sin "Kjemp for alt hva du har kjært".

Det blir et foredrag og en opplevelse som du garantert kommer til å kjenne deg igjen i på mange måter.  Selv fikk jeg gåsehud da jeg leste boken.

Hun er en reflektert dame med bred kunnskap som kryper langt inn i sjelen din.

Hun skriver selv:

"Finn din urkraft – Et foredrag uten kåpe"

Dette er min historie. Jeg forteller om den unge jenta som ikke våget å ta ordet i forsamlinger – og hvordan den samme dama håndterer et fulltallig pressekorps på pressekonferanse en del år senere. Mine tanker om dinosaurer i sjefsstolen og godt lederskap er gjenkjennelige– uansett hvor du befinner deg i livet.
Du kan overvinne dårlige sjefer og din egen frykt. Svakheten kan bli din styrke. Du kan våge å gjennomføre et mentalt basehopp. Du kan bli deg selv.
Dette er et annerledes foredrag der jeg forteller om å tørre å stå i seg selv. Om å tviste indre dialog i positiv retning fordi den du snakker aller mest med i løpet av dagen ikke er ektefelle, samboer, svigermor eller naboen, men deg selv og da er det viktig at du hører noe bra. Jeg snakker om å avlive de velkjente bløff-tankene (The impostor syndrome), om å overvinne criticus infernalisene der ute, de som sitter dypt i lenestolene og sprer galle og utrygghet. Det var først da jeg torde å erkjenne helheten av meg selv, at livet tok fart.

Du kan følge henne på FB her: 

Der har hun mange spennende temaer hun tar opp.

BØKER

Hanne Kristin har gitt ut mange bøker.  Også mange krimbøker  både for voksen og barn/ungdom.  

KONTAKTINFORMASJON

Facebook:

https://www.facebook.com/Hannekristinrohde

Mail:

hk@hannekristinrohde.no

 

Hjemmeside: www.hannekristinrodhe.no

Nyeste kommentarer

30.06 | 09:10

Jeg vil gjerne være med i gruppen

15.02 | 19:34

Du er velkommen til å melde deg på. Bare ta kontakt på mail hjertetreff.bo...

15.02 | 18:40

Jeg ville elske at blive med

18.11 | 23:29

Hei Grete